Vi älskar vin

Att vin av alla dess former är något vi alla uppskattar kan vi nog alla vara mycket överens om. Men att just rosévinet är det som i alla fall jag själv älskar kanske många skulle sätta sig emot.  Men det spelar ingen som helst roll, för jag är helt övertygad om att det är många där ute som håller med mig om att detta stämmer.

För vem skulle inte göra vad som helst för att just nu, mitt i detta snökaos, bara knäppa med fingrarna och hamna på en solig balkong med ett glas rosévin i handen.  Jag skulle i alla fall kunna offra väldigt mycket för att få sitta på den där balkongen. Att bara få smutta på denna underbara dryck tillsammans med ett gott sällskap och en fantastisk solnedgång, det är vad jag kallar livet.

För visst är det väl ändå som så att de flesta av oss faktiskt förknippar just rosévinet med våren och sommaren. Detta har liksom kommit att bli en av de sakerna oms syboliserar starten på sommaren allra bäst. För när roséflaskan är sevrerad på bordet för första gången på länge, ja då vet man att det snart är sommar på ingång.