Packa rätt!

Då var det dags att packa väskan och ge sig iväg på ännu en resa till varmare breddgrader. Flygresan är lång och det gäller att packa rätt, men lätt. Man får till exempel inte glömma sina resestrumpor så man slipper få svullna fötter på planet. Likväl inte heller alla goa skvallertidningar och den uppblåstbara kudden för stunder när John Blund är på besök.

Packa rätt

Det är helt enkelt en hel del att tänka på innan man klappar igen väskan och åker iväg till flygplatsen. Framförallt så gäller det att man packar alla saker i rätt väska. Det är exempelvis inte okej att packa ner flytande vätskor av olika slag i handbagaget, dom får i stället hamna i bagaget som man checkar in. Detta är en säkerhetsgrej som man ibland kan irritera sig på, men som faktiskt fyller sitt syfte när det väl kommer till kritan.

Ett annat misstag som många resenärer, även erfarna, gör är att packa lite för mycket inför resan. Men faktum är att det är sällan man använder alla kläder man tar med sig och istället så köper man i regel en hel del massa prylar när man väl är på plats. Så A och O är alltid att packa så lite så möjligt, du kommer att vilja ta med dig mer på vägen tillbaka hem.

Tips inför resan:

  • Tänk på vad du verkligen kommer att använda och inte. Extrakilona kan du ha användning av på vägen hem.
  • Res alltid i bekväma kläder. Det är ingen idé att klämma in sig i ett par trånga och obekväma jeans.

 

Tillhör kategorin: Resa.