Njut av livets delikatesser

Alla känner vi igen det underbara ljudet av vinkorken när den förväntansfullt öppnas en fredagskväll. En lång vecka har passerat och det enda man vill göra är att lägga sig horisontellt i soffan, med ett glas vin och avnjuta detta med ett par goda ostar. Där har vi ett liv som heter duga.

För vad vore egentligen ett liv utan goda viner och god mat? Inte ens hälften så underbart som det är idag. Ett liv utan njutningar av den kulinariska sorten är inte ett liv att leva. Inte om man är en sann delikatessälskare som jag själv, det vill säga.

Men oavsett om man är förtjust i just vin eller andra läckerheter, så delar man i alla fall samma passion för något. Och när det kommer till just mat och dryck så kan man faktiskt ibland förknippa det med just passion och njutningar. Ljudet av korken, porlandet av vinet ner i glaset och gurglingarna i gommen när ett vin ska smakas av. Livet på en pinne, enligt mig själv. Det är till för att levas och jag vill göra det tillsammans i goda vänners lag och massa gott vin.