Mycket vin och godsaker dåligt för tänderna

Vi älskar nog alla att äta och dricka gott. Speciellt nu på sommaren, en av de tider i livet då vi njuter och unnar oss som mest. Men det gäller att unna sig med försiktighet, och med det menar vi att du ska skydda dig själv och din kropp så att du kan njuta utan att någonting förstörs. I Sverige äter vi och dricker väldigt mycket socker, det finns i allt från gott vin till en härlig bakelse, och det är verkligen ingenting fel i att äta det men däremot bör du se till att träna ordentligt så att kroppen håller sig i god form och också se till att skydda dina tänder mot det farliga sockret. Borsta tänderna ordentligt är viktigt, minst två gånger om dagen.

Till det kan det vara bra att ta ett sockerfritt tuggummi för att rensa ut om du har ätit någonting onyttigt. Sen ska man inte glömma vikten av regelbundna besök till tandläkaren. Dessvärre är det många som är rädda för att gå till tandläkaren, eller av annan anledning inte går dit tillräckligt ofta. Om du är en av de som inte varit hos tandläkaren på väldigt länge hoppas vi att du tar tag i saken och går dit snarast. Vet du inte var närmsta tandläkare finns fungerar det oftast att söka på exempelvis “hitta tandläkare i Göteborg” så får du fram förslag på bra tandläkare. Mer om hur du botar din tandläkarskräck kan du läsa här.

Det är också bra att ta på sig kunskap om just vad för mat som är dålig för tänderna. Exempelvis kan man läsa här att just vitt vin är sämre för tänderna än andra viner, någonting inte många är medvetna om.


Rena rama Rolf hade det inte jättelätt hos tandläkaren, men det gick bra ändå.