McDonald’s börjar med bordsservering

Något som är signifikativt med snabbmatsrestauranger är att de absolut inte har någon dresscode, att maten görs innan den beställs och att man måste köa för sin mat. Nu kan det sistnämnda komma att ändras, i alla fall på McDonald’s.

4091460-mcdonalds

Något som kan vara lite knepigt när man ska ut på fin restaurang är att veta hur man ska klä sig. Många restauranger har ju faktiskt en klädkod som de kanske inte är helt öppna med men om man inte följer den kan det göra att man känner sig lite malplacerad.

”Det är nämligen så att varje plats har sin egen lilla dresscode, uttalad eller ej, och det gäller att kunna läsa av och anpassa sig till den om man vill ha ett bra besök.” Läs mer.

Just på grund av rädslan att känna sig malplacerad eller utanför är det många som skippar att gå på de lite finare restaurangerna och istället kanske satsar på att gå till McDonald’s eller liknande, där det inte finns några som helst krav på att se ut eller uppträda på ett visst sätt. McDonald’s har dock satsat den senaste tiden på att bli lite mer som de fina restaurangerna. På Nyheter24 kan man läsa att många av restaurangens olika ställen har börjat med bordsservering, precis som på lite finare restauranger.

Börjat med konceptet i USA

I USA har McDonald’s över 14 000 restauranger och man har redan börjat med bordsservering på 500 av dem. Om man vill uppleva den här lyxen kan man än så länge bege sig till exempelvis Florida, södra Kalifornien eller New York. Om och när McDonald’s kommer att börja med bordsservering även i Sverige har man inte valt att gå ut med än. Men om konceptet blir lyckat i USA är möjligheten stor att vi snart får se samma sak även här.