Fredagsmiddag en evig fråga

Visst är det skönt när helgen kommer och det nalkas god middag med god dryck. De flesta väljer sedan att ta det ännu längre och spenderar kvällen i soffan tillsammans med familjen, goda snacks, dryck och en film brukar stå på menyn. Men är du som många andra svenskar i desperat behov av att förnya er när det kommer till vad som skall lagas till middag? Ut med tacosen och in med alla roliga recept från matklubben.se!

Med fredagsmat så menas det ofta en festmåltid som ska fira av att helgen äntligen är här! Det ska bjudas på krämiga gratänger, fina marinerade köttbitar och en spännande sallad. För de flesta blir det dock tacos och det är väl egentligen inget fel med det, däremot kan det vara kul att förnya sig, att istället välja fisk eller kyckling till middagen, det kan verka banbrytande men ack så gott.

Få inspiration från Matklubben

På Matklubbens hemsida finns det en rad med middagstips att välja mellan. Det första ni kan göra är dock att sålla bort all övrig mat som inte passar för en fredag och välja fredagsmat som kategori. Maten har ofta tex mex inspiration så är det något som lockar så finns det flera olika recept, exempelvis är det kanske kul att testa på enchiladas? Är du trött på den gamla vanliga köttfärsen så är kyckling utmärkt mat att äta sådär inför helgen. Recept på enchiladas kommer här:

2 stora eller 4 små vetetortillas
1/2 grillad kyckling
250 g KESO med smak du gillar
1 dl riven ost gratäng

Sätt ugnen på 225°. Tärna kycklingköttet. Fördela kycklingen och keso på tortillabröden. Rulla ihop och strö över ost. Gratinera i ugn tills osten fått fin färg, ca 10 min. Servera enchiladan med en god sallad.

 

enchiladasTill det går det utmärkt att dricka ett glas vitt vin eller cider. Spara rödvinet till tacosen eller annat nötkött helt enkelt. Glöm inte att göra guacamole som ni kan använda som dipp till nachosen så håller ni temat vid liv.