Förnya köket 2018

Funderar du på att renovera köket hemma? Stopp och belägg! Du behöver inte genomföra en fullskalig renovering för att göra så köket känns som nytt – det räcker att bara byta ut lite i inredningen såsom att sätt in en ny köksfläkt, här är några smarta inredningstips för 2018.

En renovering i köket är onödig om du bara vill förnya dess utseende lite grann. Vill du bara förnya och göra köket mer tidsenligt kan det räcka med att skaffa en modern Cylinda köksfläkt och plocka ned skrymmande köksskåp. En stark trend som råder nu för 2018 är nämligen att komma bort från 50-talscharmen som rådigt och i stället gå mot mer modern stil med öppna sterila ytor. Se bara till att du inte inreder i helvitt, satsa i stället på dovare färger. I Sydsvenskan tipsar man om till exempel granitgrått i kombination med körsbärsträ, en varm men modern känsla i rummet helt enkelt.

”Nya kökstrender är att lådor ersätter högskåpen, med fullutdragslådor får man en bättre överblick av innehållet. Utdragbara lådor kan även fungera som skafferi, men även det klassiska skafferiet är tillbaka hos flera kökstillverkare. Ett bra tips är att placera stora lådor nära spisen för tallrikar och grytor för att minska tunga lyft.” – läs fler inredningstips här.

Skapa kontraster i köket

Även om ordet för årets kök är modernt och avskalat ska man inte glömma bort att det är kontrasterna i ett hem som skapar den hemtrevliga känslan något som Göteborgs Posten till exempel skriver om är hur man ska blanda in naturen i köket. Ett sätt att göra det är att inreda med skåpsluckor i ljust trä och sedan även skapa kontrast genom att mixa in lite olika typer av gröna nyanser i köket. Men viktigast är såklart att du skapar ett kök som du själv trivs i – oavsett om det är trendigt eller inte. Men om du vill följa 2018 års kökstrender kan det vara bra att veta att du inte behöver göra en fullskalig renovering. Här är tre punkter att tänka på:

  • Byt ut i inredningen för ny känsla, såsom att byta köksfläkt eller investera i ny kyl- och frys.
  • Plocka ned överskåpen i köket och satsa på underförvaringen i stället för att skapa fria öppna ytor i köket.
  • Måla om i köket och skippa helvitt, välj i stället en dovare nyans i exempelvis grått, eller följ trenden med gröna nyanser.
Tillhör kategorin: Tips.