Bästa stället att dricka rosé

Rosé, rosé, rosé. Ge mig mer Rosé! Jag kan inte få nog av detta ljusröda härliga vin på sommaren. Ju mer sol,  desto större chans att få dricka rosé. Det är liksom det jag lever för på vår – och sommarhalvåret. Det jag har uppmärksammat på senare tid är hur viktigt det tycks vara på vilken plats man avnjuter denna mummiga dryck. Att plasten tycks vara minst lika viktig som drycken, verkar nu vara ett faktum.

Efter att mina vänner och jag häromdan hade en livlig diskussion kring detta, kände jag att det var något som krävdes ett inlägg. Vilka restauranger och uteserveringar anses vara bäst i fråga om utsikt, stämning och chans till solbränna.  Kanske bör jag redan nu be om ursäkt till er som inte bor i storstaden. Vi kommer givetvis bara nämna ställen värda att dricka rosé på i Stockholm och givetvis bara inom tullarna.

För att på bästa sätt komma till underfund med detta var vi ju tvungna att ägna en hela vecka åt bara rosédrickande. Inte mig emot direkt. Vi valde ut ett antal ställen och gick sedan till ett nytt ställe varje dag. Dagsfyllan var utan tvekan ett faktum. Efter en ytterst trevlig och smått galen vecka arbetade vi fram en topp tre lista. Som jag nämnde innan baserar vi denna på stämning, utsikt och chans till solbränna. De enda variablerna  som faktiskt har någon större betydelse i fråga om rosédrickande. De ställen som inte hade detta diskades direkt och hamnade på vår topp tre botten lista.

Jag förstår att ni nu är så nyfikna och spända av förväntan  att ni knappt kan sitta stilla. Nedan följer den slutgiltiga topp tre listan för Stockholms bästa ställen att dricka rosé på:

1. Josefina – Dyrt och glassigt. Precis som det ska vara

2. Sturehof -Bästa plats, bästa utsikt, bästa folket

3. Strandbryggan – Vem bangar att dricka rosé vid bryggan? Bästa chans till bränna!