5 tips på bra fredagsmiddagar

Det som skiljer en god hemlagad fredagsmiddag mot en god hemlagad söndagsmiddag är i det flesta fall det tråkiga och besvärande begreppet tiden. Eftersom att de flesta trots allt arbetar på fredagar innebär det att tiden till att tillaga middagen i de flesta fall är mer begränsad. Den goda middagen bör därför vara god och festlig men samtidigt inte ta för lång tid att laga ihop. Ofta är det inspirationen till vad man kan laga som tryter, men på nätet finns det mängder av tips, se recept på Matklubben.se. Här kommer några tips på klassiska och inte alltför krävande fredagsmiddagar.

  1. Pizza har ofta en klang av snabbmat över sig. Men med sina egna favoritingredienser, egen deg och en sallad kan rätten bli riktigt lyxig.
  2. Barnens favorit på fredagar är ofta tacos, vilket kan vara ett gott, lättlagat och smidigt alternativ som dessutom innebär att barnen får i sig lite grönsaker. Prova att krydda med egna kryddor istället för påsar och gör en egen guacamole av avokado.
  3. Vår och sommar är lika med grillsäsong, vilket innebär att fredagens måltider kan bli betydligt mer varierande. Prova gärna att slänga något annat på grillen än bara den klassiska köttbiten. Såväl fisk som skaldjur kan ofta passa oväntat på grillen.
  4. Musslor är under säsong prisvärda samtidigt som de är goda att koka i lite vin för att sedan slänga ihop med lite pasta. Lyxigare blir rätten med färsk pasta, antingen från butik eller hemmagjord.
  5. Fredagar är som sagt inte dagen då det finns tid att förbereda en stek, så satsa på en lyxig sallad istället.  Precis som med pizza har man chansen till att röra ihop sina egna favoriter för att skapa en personlig mix. Extra gott blir rätten med en god dressing.

För dem som saknade soppornas närvaro bland tipsen, kan mer inspiration läsas här.

Tillhör kategorin: Tips.